10 apr
11 apr

Aulan i undervisningshuset på Campus Ultuna, Uppsala

Flora- och faunavård 2019

konferenser | seminarier, workshops |

Främmande arter är en del av svenskt växt och djurliv. En del har kommit hit av sig själva andra med hjälp av människan, medvetet eller omedvetet. De främmande arterna kan ibland utgöra ett bekymmer och i värsta fall ställa till stora problem. Hur ska vi hantera dessa arter i det dagliga naturvårdsarbetet?

Under konferensen kommer vi att diskutera risken med främmande arter i svensk natur – hur uppskattas de nya arterna, vem har ansvar för dem och går de att bli av med? Var dyker de upp? I trädgården, butiken, skogen, hästtransporten, havet, insjön eller i resväskan? Och vad sker sedan? För första gången i Sverige samlas alla som är eller kommer att arbeta med främmande arter för att diskutera dessa svåra frågor. Under dagen kommer ArtDatabanken att berätta om den nya utvärderingen av främmande arters potentiella negativa effekt på svensk biologisk mångfald.

Vi är även mycket glada att professor Helen Roy från England kommer att medverka båda dagarna. Helen Roy är en internationell frontfigur inom främmande arter och Citizen Science. Inom kort berättar vi mer om programmet och övriga talare. Håll utkik!


Kontaktinformation