maj
Öppna foajén på Väven (plan 1), Storgatan 46A, Umeå

Fascinerande växters dag 2019 i Umeå

besök på slu | evenemang |

Kom förbi och bli fascinerad av växternas värld! Vi kommer att erbjuda till olika aktiviteter runt växter och växtforskning.

Fascinerande växters dag infaller den 18:e maj och har sedan starten 2012 utvecklats till ett stort internationellt arrangemang. Dagen arrangeras av forskare inom ämnesområdet växtbiologi.

Mer än 500 vetenskapliga institutioner, universitet, botaniska trädgårdar, tillsammans med jordbrukare och företag över stora delar av världen sina dörrar, och visar växternas fascinerande värld för intresserade av alla åldrar; från småbarn till mor-och farföräldrar.

Syftet är att sätta växternas fascinerande värld i rampljuset och påminna om att växterna och vetenskapen om växternas biologi är av avgörande betydelse för vår möjlighet att utveckla ett samhälle som är både ekonomiskt-, socialt- och miljömässigt hållbart.

Mer information om evenemang i Umeå och programmet publiceras snart.

Tid: 2019-05-18 11:00 - 15:00
Ort: Umeå
Lokal: Öppna foajén på Väven (plan 1), Storgatan 46A
Arrangör: Umeå Plant Science Centre (UPSC)