25
jul
Stabergs bergsmansgård, Falun

Trädgårdsvandring i det lokala klonarkivet vid Stabergs bergsmansgård

evenemang |
Herrgårdspion.jpg

Kulturreservatet Stabergs bergsmansgård är lokalt klonarkiv för genbanksväxter från Dalarna. Här finns samlingar av frukt, köks- och prydnadsväxter med en lång odlingshistoria i landskapet. Kom och lär mer om dem!

Gubbäpple, brandliljor, rosor, dahlior, pioner, riddarsporrar, potatislök och åbrodd - det är några av de växter som bevaras i det lokala klonarkivet vid Kulturreservatet Stabergs bergsmansgård. Alla de insamlade växterna har odlats i Dalarna och alla har en historia som sträcker sig tillbaka till första halvan av 1900-talet och många gånger längre än så. Torsdagen den 25 juli ordnas en guidad visning i klonarkivet och trädgårdsmästaren berättar mer om växterna och deras historia. 


Kontaktinformation
Sidansvarig: Linnea.Oskarsson@slu.se