10 nov

Zoom

Inspirationsföreläsning: ”Biologg – naturen som ett spel”

evenemang | seminarier, workshops |
Hand håller upp smart telefon med appen biologg öppen, ståendes i en skog.

Har du hört talas om hackatons som ett sätt att hitta idéer för hur man kan utnyttja öppen data? Kom och låt dig inspireras av teamet bakom appen Biologg!

SLU-biblioteket tillsammans med Overstellar och SLU Artdatabanken bjuder in till en lunchföreläsning om Biologg - en app där privatpersoner kan samla på observationer av arter i naturen. Appen bygger på öppen data från SLU Artdatabanken och idén kom till under Hack for Sweden 2018, där den var ett av de vinnande bidragen. Efter hackatonet fortsatte Overstellar att utveckla idén till en färdig app som släpptes sommaren 2019. Tillsammans har Overstellar och SLU Artdatabanken nu fått bidrag från Vinnova för att bland annat vidareutveckla hur datan som samlas in via appen ska kunna tillgängliggöras för forskning och naturvård. 

Hack for Sweden är en innovationstävling med syftet att lösa samhällsutmaningar genom att utnyttja öppna data. SLU är en av tre myndigheter som utmanar hackare i höstens Hack for Sweden, och föreläsningen anordnas som ett led i att inspirera till deltagande i tävlingen. 
 
Medverkar gör:  
Anna-Karin Bergkvist och Daniel Eriksson, Overstellar  
Matts Djos, SLU Artdatabanken 
Sabina Lundberg, SLU-biblioteket  

Fakta

Tid: 2020-11-10 12:15 - 13:00
Ort: Zoom
Arrangör: SLU-biblioteket
Mer information:

Föreläsningen hålls på svenska, digitalt i Zoom och kommer spelas in och tillgängliggöras i efterhand. Ingen föranmälan krävs!  

Nu finns den inspelade föreläsningen tillgänglig, med undertext på svenska. Filmen är 35:04 minuter lång. 

https://youtu.be/5EBW59f7x4c 

Länkar: 

 Kontaktinformation