2
jul
Linköping

Rosvandring: Från östgötska trädgårdar till Nationella genbanken - rosvandring

evenemang |
Albarosen 'Minette' i blom framför ett äldre trähus. Färgfoto.

På friluftsmuseet Gamla Linköping uppmärksammas Rosens dag med en rosvandring i stadskvarteren.

Under denna trädgårdsvandring berättar Henrik Morin, tidigare biträdande projektledare för Poms Rosupprop, om äldre kulturrosor i Östergötland och presenterar en del av rosorna som valts ut för att bevaras i klonarkivet i Gamla Linköping, en del av Sveriges nationella genbank. Rosorna hittar vi i stadskvarterens historiska trädgårdar.

Fakta

Tid: 2020-07-02 18:00 - 19:00
Ort: Linköping
Arrangör: Friluftsmuseet Gamla Linköping
Sista anmälningsdag: 29 juni 2020
Pris: 50:- (swish eller kontant)
Mer information:

Samling på Kryddbodtorget. Föranmälan krävs och görs senast den 29/6 till Infomagasinets besökscenter på telefon 013-12 11 10 eller till mejladressen gamlalinkoping@linkoping.se. Läs mer om rundvandringen i Gamla Linköpings kalendarium.Kontaktinformation