Tallrik med mat. Foto.
23
sep
Webbinarium via Zoom, Uppsala

Dricksvatten-beredskap i Sverige

evenemang | seminarier, workshops |
Glas med vatten

SLU Future Food fortsätter sin serie med webbinarier om livsmedelsberedskap. Denna gång diskuterar vi dricksvattenberedskapen i Sverige.

SLU Future Food fortsätter diskussionen om beredskap och livsmedel med myndigheter och andra organisationer. Målsättningen är att lära mer om beredskap med fokus på livsmedelssystemet.

Denna gång kommer Livsmedelsverket (SLV) att vara med oss och diskutera dricksvatten. Från SLV deltar Per-Erik Nyström samt Christina Nordensten, Pär Aleljung och Maria Khalili. Föredraget följs av en diskussion bland webbinariets deltagare.

Följande frågeställningar kommer att tas upp:

  • Vad är det egentligen vi behöver beredskap för?
  • Vilka är de framtida krissituationer ni jobbar efter? Klimat på global och mer lokal nivå, nedgång av produktion, virus, krig m.m.
  • Hur kan man förutse och förbereda sig inför det oförutsedda?
  • Var är flaskhalsarna för Sverige vad avser hållbarhet?
  • Hur ser beredskapssamarbete ut mellan olika länder? Finns det någon planering gemensamt med de nordiska länderna? Ganska många scenarier leder inte till att Sverige blir avspärrat som enskilt område utan snarare att ett större geografiskt område, inkluderande Sverige, blir avskilt.

Webbinariet vänder sig till SLU-forskare och andra intresserade. 

Anmälningen för detta seminarium har nu stängt. Länk för deltagande skickas ut till alla anmälda via e-post.

Fakta
Tid: 2020-09-23 13:30 - 15:30
Ort: Uppsala
Lokal: Webbinarium via Zoom
Arrangör: SLU Future Food
Sista anmälningsdag: 21 september 2020
Pris: Gratis
Mer information:

Språk: Svenska


Program

kl. 13.30-14.30

  • Kort inledning av SLU Future Food
  • Föredrag: Dricksvattenberedskap
    • Hur bra är vår beredskap av dricksvatten? Vi får en presentation av Livsmedelsverket som ger inblick i vår användning av dricksvatten bla utifrån Livskraft- mätt och frisk samt några exempel som hjälper oss att förstå, kemikalier i dricksvatten och nödvatten i stora städer. Från SLV deltar Per Erik Nyström, Christina Nordensten, Pär Aleljung och Maria Khalili.
  • Öppen diskussion och reflektion

kl. 14.30–15.30

  • Digitalt eftersnack för de som vill 
Relaterade sidor:
Sidansvarig: futurefood@slu.se