21
sep
Webbinarium

Ta kommandot över dina produkter

seminarier, workshops |
Marknad

TEMA MARKNAD. Allt fler konsumenter vill handla direkt från bonden, samtidigt ökar intresset bland många lantbruks- och trädgårdsföretagare för att leverera utan mellanhänder. Fredrik Svedberg, vd för företaget Logtrade, visar under detta seminarium hur man som företagare kan ta kommandot över leveranserna.

Logistik och distribution kopplar ihop produkter och tjänster med en kund. Värdet av att ha en väl fungerande logistik- och distributionskedja kan vara precis det som hjälper eller stjälper ett företag, ett faktum som har blivit påtagligt inte minst under den pågående coronpandemin. 

För majoriteten av lantbruksföretagen har distributionen sedan länge delegerats till andra aktörer i värdekedjan. Intresset för att byta affärsmodell och leverera utan mellanhänder växer sig allt större bland företagarna men även hos konsumenter som vill handla direkt från bonden. 

Fredrik Svedberg, vd för företaget Logtrade, berättar under ett webbsänt seminarium om hur man som företagare kan ta kommandot över leveranserna. Logtrade arbetar med transportadministration, i form av ett mjukvarusystem, som ser till att sändningar kommer iväg med rätt data på fraktetiketten och med rätt transportkapacitet. 

Detta är ett webbsänt seminarium som ingår i lantmästarprogrammets kurs FÖ0417 om företagsledning, där studenterna diskuterar affärsmodeller och hur produktion och marknad möts.

 

Fakta
Tid: 2020-09-21 13:15 - 15:00
Ort: Webbinarium
Arrangör: SLU Kompetenscentrum företagsledning
Mer information:

Kursledare Amanda Andersson, SLU Kompetenscentrum företagsledning.
amanda.andersson@slu.seKontaktinformation
Sidansvarig: marianne.persson@slu.se