Ort: Uppsala
Lokal: Online
Arrangör: Regeringskansliet, KSLA och SIANI
Sista anmälningsdag: 22 januari 2021
Pris: Gratis
Länk till dokument
This page is not available in the requested language. Please click to close this dialogue box.
Denna sida finns inte på det önskade språket. Klicka för att stänga denna ruta.
This page is not available in the requested language. Please click to close this dialogue box.
Våra experter möter samhällets behov av aktuell kunskap om hållbar användning av ekosystemen med beslutsunderlag som belyser både användningen av naturresurser och miljökonsekvenserna av den. SLU är Sveriges största utförare av miljöövervakning. Vi möter de svenska miljömålen och de globala målen inom Agenda 2030 genom 12 miljöanalysprogram.
FN:s toppmöte Food Systems Summit 2021 (FSS) i september kommer att ta upp livsmedelssystems betydelse för att nå de globala målen. Som en förberedelse för det arrangerar Regeringskansliet, KSLA och SIANI en inspirationsförmiddag med seminarier om framtidens livsmedelssystem i Sverige. SLU Future Foods programsekreterare Pernilla Johnsson kommer att inleda.
Mer information finns i inbjudan nedan samt på KSLA:s hemsida.
Länk till anmälan: https://dinkurs.se/appliance/?event_id=71269
Deadline för anmälan: 2021-01-22
Inledning
Per Callenberg, statssekreterare och ordförande i Svenska FAO-kommittén
Livsmedelssystemets transformation
Pernilla Johnsson, SLU Future Food
Konsumenten, maten och hälsan – hur äter vi hållbart?
Offentlig sektor som möjliggörare
Minskat svinn och cirkulära system
Tema samverkan
Marie Gidlund, Sweden Food Arena
Summering och slutord
SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Uppsala och Umeå. SLU är miljöcertifierat enligt ISO 14001. • Telefon: 018-67 10 00 • Org nr: 202100-2817 • Kontakta SLU • Om webbplatsen