Tallrik med mat. Foto.
25
jan
Online, Uppsala

Dialog inför FN:s toppmöte om livsmedelssystem

evenemang | seminarier, workshops |

FN:s toppmöte Food Systems Summit 2021 (FSS) i september kommer att ta upp livsmedelssystems betydelse för att nå de globala målen. Som en förberedelse för det arrangerar Regeringskansliet, KSLA och SIANI en inspirationsförmiddag med seminarier om framtidens livsmedelssystem i Sverige. SLU Future Foods programsekreterare Pernilla Johnsson kommer att inleda.

Fakta
Tid: 2021-01-25 09:30 - 12:00
Ort: Uppsala
Lokal: Online
Arrangör: Regeringskansliet, KSLA och SIANI
Sista anmälningsdag: 22 januari 2021
Pris: Gratis
Länk till dokument
Program

Inledning

  • Per Callenberg, statssekreterare och ordförande i Svenska FAO-kommittén 

Livsmedelssystemets transformation

  • Pernilla Johnsson, SLU Future Food

Konsumenten, maten och hälsan – hur äter vi hållbart?

  • Håkan Johnsson, Kalmar Ölands Trädgårdsprodukter
  • Gunhild Stordalen, EAT 
  • Sara Sundquist, Livsmedelsföretagen
  • Roberto Gonzales, Consupedia 

Offentlig sektor som möjliggörare

  • Annica Sohlström, generaldirektör Livsmedelsverket 
  • Anneli Kuusisto, utvecklare och strateg, Härnösands kommun
  • Sara Jervfors, projektchef Matlust 
  • Liselotte Schäfer Elinder, Projektet Optimat, Karolinska institutet 

Minskat svinn och cirkulära system

  • Karin Lindow, Jordbruksverket
  • Madeleine Linis Mörner, Axfoundation
  • Elsa Bernadotte, Karma 

Tema samverkan

  • Marie Gidlund, Sweden Food Arena

Summering och slutord 

Sidansvarig: futurefood@slu.se