29
okt
Webbinarium

Webbinarium: HeRo – Healthy roots

seminarier, workshops |
Nakna rötter

Utveckling av verktyg för urval av odlingssäkra höstvetesorter med fokus på rotsystemet

Välkommen till ett webbinarium om SLU Grogrund-projektet HeRo (Healthy Roots). Projektet, som pågår 2020-2025, ska leda till att svensk veteproduktion blir mer effektiv och hållbar med sorter som har friska rötter och bättre utnyttjar växtnäring. På webbinariet presenteras resultat hittills.

I projektet utforskas rotsystemets betydelse för upptag av växtnäring, resistens mot sjukdomar och anpassning till olika odlingsmiljöer. Målet är dels att identifiera växtegenskaper som kan användas av växtförädlare som verktyg för urval av odlingssäkra sorter, och dels att utvärdera dessa egenskaper i ett odlingssystemperspektiv.

Projektet finansieras av SLU Grogrund och är ett samarbete mellan SLU och Lantmännen. Webbinariet hålls på svenska.

Läs mer om projektet

Program

 • Presentation av HeRo-projektet – resultat hittills. 
  Ida Karlsson, SLU
  Jonathan Cope, SLU
  Martin Weih, SLU

 • Växtodlingsrådgivarens perspektiv.
  Mattias Hammarstedt, Hushållningssällskapet

 • Frågor och diskussion