2
dec
Aulan i Alnarpsgården och Zoom, Alnarp och webbinar

Alnarps nötköttsdag 2021

seminarier, workshops |

Klimatet och framtidens nötköttsproduktion

Alnarps Nötköttsdag vänder sig till nötköttsföretagare, rådgivare, lärare, studenter, forskare och andra intresserade inom nötköttsbranschen. Välkomna till en spännande och inspirerande dag!

Pga av covid-situationen så är Alnarps Nötköttsdag begränsad till 100 personer på plats. Tyvärr är platserna redan fullbokade.

Vi ser dock gärna att ni deltar digitalt.

Välkomna att anmäla er till webinariet!

Fakta

Tid: 2021-12-02 09:30 - 15:00
Ort: Alnarp och webbinar
Lokal: Aulan i Alnarpsgården och Zoom
Arrangör: Institutionen Biosystem och teknologi (BT) SLU, Partnerskap Alnarp SLU,  LRF-Skåne och Skånes Nötköttsproducenter
Sista anmälningsdag: 29 november 2021
Pris: Gratis. Deltagarna bjuds på fika. Lunch i restaurang (betalas på plats)
Länk till dokument

Program

Moderator:  Olof Friberg, Skånes nötköttsproducenter

09.30

Registering - Kaffe och fralla

10.00

Inledning     
-          Olof Friberg, Skånes nötköttsproducenter

10.10


Kött och klimat – nya perspektiv för framtidens nötköttsproduktion
-          Elina Matsdotter, Svenskt kött         

10.50




SustAnimal – Nytt forskningsprogram om djurens roll i livsmedelssystemet 
-         Per Peetz Nielsen, RISE      

Bensträckare    

11.15

Klimatåtgärder inom nötköttsproduktion
-          Therese Strand, Svenska köttföretagen AB   

11.45

Optimal vallfoder till mina djur 
-          Daniel Emitslöf, Emitslöf lantbruk   

12.10

Lunch

13.10


Uppfödning av korsningsdjur – slaktkroppsegenskaper och köttkvalitet
-          Katarina Arvidsson Segerkvist, HMH/SLU

 

Bensträckare

13.50

Djurhälsa - Vad står vi inför och hur kan vi skydda våra djur?-          Anneli Larsson, Gård och djurhälsan

14.25

Nötköttsproduktionens lönsamhet
-          Martin Hjalmarsson, Landshypotek Bank AB

14.55

15.00

Avslut

Kaffe & kaka