9
dec
Online

Framtidens hållbara ekologiska mat – webbinarium för offentlig sektor

OBS! Ändrat till webbinarium OBS! Ekomatcentrum har samlat experter och livsmedelsföretag från Sverige och Nederländerna för att prata om framtidens hållbara mat.

Vad är hållbar mat egentligen? Klimatsmart, etisk, ekologisk, närodlad eller svensk? I framtidens hållbara offentliga måltider bör de klimatsnåla proteinalternativen få mer utrymme. Inköpen av klimatsmarta baljväxter och fröer är försvinnande liten i offentlig sektor, de utgör endast 2 promille av de totala livsmedelsinköpen i sektorn. Vad beror det på och hur kan vi öka både utbud och efterfrågan på dessa produkter?

Alla föreläsningar är på svenska, med undantag för de tre nederländska forskarna som pratar engelska.

Läs mer och se hela programmet: Framtidens hållbara ekologiska mat

Fakta

Tid: 2021-12-09 09:30 - 15:00
Ort: Online
Arrangör: Ekomatcentrum