11
feb
Zoom, Digital

Lokala baljväxter, samverkan i hela värdekedjan

Webbinarium om smart mat för mark, hälsa och klimat samt trygg livsmedelsförsörjning

Syftet med dagen är att nå ut till fler människor som är intresserade av den vision vi formulerat dvs I de flesta måltider, både ute och hemma, njuter människor goda smaker av lokalproducerade baljväxter.

Fakta
Tid: 2021-02-11 08:30 - 12:30
Ort: Digital
Lokal: Zoom
Arrangör: Hushållningssällskapet Skåne, Divers Impact och SLU Partnerskap Alnarp
Sista anmälningsdag: 10 februari 2021
Pris: Fritt
Mer information:

Program

08.00 Webbinariet öppnar Möjlighet till anslutning
08.30 Välkomnande och introduktion Anita Gunnarsson, Agr. Dr. Projektledare LoBa-helhet
09.00 Senaste nytt på baljväxtfronten - fyra innovationsprojekt runt förädling av svenska baljväxter Fredrik Fogelberg, RISE
09.55 True prices - betalar du det verkliga priset på produkter du köper? Willy Baltussen, Wageningen Economic Research
 Föredrag om spännande skuggprissystem där konsumenten betalar marknadspriset för en produkt plus sociala och miljömässiga kostnader. (Föredraget är på engelska)
10.15 Fair prices - har du förutsättningar att få ett rättvist pris för det du producerar? Anita Gunnarsson, Hushållningssällskapet Skåne & Clementine Antier, Université catholique de Louvain
11.40 Utmaningar och möjligheter i baljväxtodling - hur mycket baljväxter kan vi odla? Georg Carlsson, SLU Alnarp
12.10 Vidare steg, summering och avslutning
12.30 Dagen avslutas


Kontaktinformation
Sidansvarig: camilla.zakrisson.juhlin@slu.se