26 apr

Online

Arla presenterar klimatdata från gårdsberäkningar i sju europeiska länder

Ett mjölkglas utomhus. Foto.

För lite drygt ett år sedan introducerade Arla ett klimatberäkningsprogram i alla sju ägarländer. Programmet samlar information om CO2e-utsläpp vilken lagras i vad som kommer att bli en av världens största externt verifierade klimatdatabaser och enligt Arla kunna bidra till ett mer hållbart jordbruk i Europa.

Totalt har 7 986 Arlabönder bedömt och lämnat in data utifrån 203 frågor om sina kor, sin foderproduktion, energianvändning m.m. Uppgifterna har verifierats av en extern klimatrådgivare, som också har hjälpt till att ta fram ägarens handlingsplan för ytterligare klimatminskningar baserat på de enskilda uppgifterna.

Lärdomarna från sammanställda data kommer att delas inom kooperativet och även presenteras för politiker, forskningspartner och branschintressenter för att öka den gemensamma förståelsen för vad som fungerar och var man ska fokusera finansiering och forskning för att stödja den långsiktiga omställningen på gårdarna.

Vid webbseminariet presenteras de första resultaten och en analys av klimatberäkningarna.

I seminariet där det kommer finnas möjlighet att ställa frågor kommer bl a Lisa Edhe (chef för Arla Sveriges Member & Agri Commercial), Victoria Olsson (håll-barhetschef) samt Arlas hållbarhetsexperter Anna Flysjö och Karin Pache att delta.

För deltagande mejla erik.bratthall@arlafoods.com Har du frågor mejla eller ring på +46 70 894 43 42

Fakta

Tid: 2021-04-26 12:30 - 13:15
Ort: Online
Arrangör: Arlafoods

Kontaktinformation