Ort: Online via Zoom
Arrangör: SLU Ekologisk produktion och konsumtion
Sista anmälningsdag: 9 april 2021
Länk till dokument
This page is not available in the requested language. Please click to close this dialogue box.
Denna sida finns inte på det önskade språket. Klicka för att stänga denna ruta.
This page is not available in the requested language. Please click to close this dialogue box.
Våra experter möter samhällets behov av aktuell kunskap om hållbar användning av ekosystemen med beslutsunderlag som belyser både användningen av naturresurser och miljökonsekvenserna av den. SLU är Sveriges största utförare av miljöövervakning. Vi möter de svenska miljömålen och de globala målen inom Agenda 2030 genom 12 miljöanalysprogram.
–
SLU Ekologisk produktion och konsumtion (Epok) arbetar med att ta fram en forskningsagenda för ekologiskt lantbruk och ekologisk mat. För att agendan ska vara trovärdig och relevant är förankringen av innehållet viktig. Därför hoppas vi att du har möjlighet och intresse av att delta på denna workshop! Vi vänder oss till personer verksamma inom till lantbruket, rådgivning, näringsliv, organisationer för konsumenter och producenter, beslutsfattande organ, forskningsfinansiering och forskning.
Det övergripande syftet med agendan är att
Agendan kommer i praktiken att utgöra ett underlag för forskningsfinansiärer och beslutsfattare för inriktning och prioritering av framtida forskningssatsningar. Den kan även utgöra ett inspirerande underlag för forskare genom att bidra med relevanta problemställningar utifrån faktiska kunskapsbehov.
Du kan inom varje temaområde i programmet delta i diskussion om vilka forskningsbehov som finns och är viktiga att prioritera inom området. Du kan delta under hela workshopen eller bara på de delar du finner mest relevant för de områden du själv arbetar inom. Vi hoppas att du kan komma med visionära idéer som kan bidra till ett mer hållbart ekologiskt lantbruk och en mer hållbar livsmedelskedja. Dina idéer kan handla om frågor som behöver lösas på kort sikt, men kan också beröra mer komplicerade långsiktiga problem.
För exempel på forskningsbehov som identifierats tidigare, respektive i andra nordiska länder, se Epoks Forskningsagenda för ekologiskt lantbruk 2013, danska ICROFS Research and development strategy 2019-2021 for organic agriculture, finska FORIs Research data and solutions for the development of organic production in Finland och TP Organics Strategic research and innovation agenda for organics and agroecology med forskningsbehov på EU-nivå.
Agendan är planerad att vara färdig under hösten 2021.
SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Uppsala och Umeå. SLU är miljöcertifierat enligt ISO 14001. • Telefon: 018-67 10 00 • Org nr: 202100-2817 • Kontakta SLU • Om webbplatsen