Runda brödstycken med skurna mönster. Foto
23
jun
KRINOVA, Kristianstad

Hur smakar kulturspannmål?

seminarier, workshops |

Heldagsseminarium öppet för alla intresserade, med projektpresentationer från Formasprojektet ”Historiska sädesslag i framtidens mat” samt inbjudna deltagare med fokus på smak!

Seminariet kommer att ges både som fysiskt och digitalt evenemang. Max antal deltagare (på det fysiska evenemanget) bestäms av de aktuella restriktionerna för tillfället. 

Evenemanget spelas in och kommer att kunna ses i efterhand. Länken till inspelningen publiceras på forskningsprogrammets webbsida: www.slu.se/brodprojekt

Seminariet är kostnadsfritt. 

Seminariet spelas in och kan ses i efterhand. Begränsat antal platser – först till kvarn. Anmälan senast den 16 juni.
(Enbart digital medverkan, anmälan senast 21 juni.)

Anmälan

OBSERVERA: Ange (före ditt namn) om du deltar digitalt= DIG, eller kommer att delta på plats= IRL

Anmäl dig till seminariet genom denna länk.

 

 

Fakta
Tid: 2021-06-23 09:00 - 15:45
Ort: Kristianstad
Lokal: KRINOVA
Arrangör: Forskningsprogrammet ”Historiska sädesslag i framtidens mat”
Pris: Seminariet är kostnadsfritt
Mer information:

Karin Gerhardt, Projektledare
Institutionen för stad och land, SLU Centrum för biologisk mångfald (CBM)

karin.gerhardt@slu.se, +4618-671344, 070-9429055

Program

9.00–9.30 Registrering, med kaffe & smörgås

9.30–9.40 Karin Gerhardt, projektledare, presenterar projektet. (Moderator: Göran Bergkvist).

9.40–10.00 Karin Wendin: Hur går sensorisk forskning till?
– Hur smakar egentligen mjöl?

10.00–10.40 Konsumentundersökning för deltagarna (testning av knäckebröd och småkakor bakade av Caroline Lindö)

10.40–11.00 Tove Ortman: Kulturspannmål och ekologisk odling – lantbrukares erfarenheter

11.00–11.15 Galia Zamaratskaia: Kulturspannmålens nutritionssammansätning – vad säger forskningen?

11.15–11.30 Roger Andersson: Kostfibrer & fenoler i kulturspannmålen
– varför undersöker vi det?

11.30–11.50 Frågor och diskussionspass (Göran Bergkvist).

Lunch

13.00–13.40 Caroline Lindö & Sebastien Boudet: Hur man lyfter fram
kulturspannmålets smak och näring på bästa sätt?

13.40–14.10 Curt Niklasson & Frans Brozén, föreningen Gutekorn på
Gotland: Hur jobbar Gutekorn med förädling av kulturspannmål?

14.15 – 14.40 Jan Svensson: Studie av odlings- och bakegenskaper hos enkorn och emmervete från NordGen.

14.45–15.00 Studenterna Sidonie Bridonneau & Romane Chauveteau berättar om sina pastaförsök & söta bakverk med kulturspannmål (på engelska).

15.00 Avslutning & sammanfattning, (Karin Wendin).

15.15–15.45 Fika med franska bakverk på svenska kulturspannmål

Sidansvarig: cbm-webmaster@slu.se