12 jul
18 jul

Wij Trädgårdar, Ockelbo

Rosvecka på Wij Trädgårdar

evenemang |
Wij Trädgårdar. I bakgrunden ses den vita huvudbyggnaden. Framför den syns rosariet där det växer en mängd olika rosor.

Hela vecka 28 går i rosornas tecken på Wij Trädgårdar!

De populära rosdagarna på Wij växer under 2021 till en hel vecka med fokus på de vackra och väldoftande blommorna. Under hela vecka 28 finns trädgårdsmästarna i Rosträdgården för att svara på besökarnas frågor, leda rosguidningar med mera. I Rosträdgården odlas över tvåhundra olika sorter, bland dem de äldre rosor som samlats in inom Poms Rosupprop och nu ingår i det lokala klonarkivet för köks- och prydnadsväxter som finns vid Wij Trädgårdar. De äldre rosorna är insamlade i Gästrikland och Hälsingland och har alla en historia tillbaka till före 1950. 

Något av allt som händer under rosveckan är:

  • trädgårdsmästarna bemannar rosträdgården för frågor och samtal om rosträdgården, sortimentet och hur man kan njuta av rosor på bästa sätt.
  • vid en station intill Rosträdgården bjuds på rossaft och där visas olika rosprodukter som du kan göra för att njuta extra av rosor – exempelvis rosenskrubb, ansiktsvatten, potpurri, rosenmarmelad.
  • torsdagen den 15 juli möter trädgårdsmästare Lasse Krantz upp den allmänna guidade turen kl. 13.00 och berättar om rosträdgården och sina favoritrosor. Guidningen tar ca 30 minuter.
  • fredag, lördag och söndag kl. 13.00 möter trädgårdsmästarna Caroline och Ylva upp den allmänna guidade turen och berättar om rosträdgården och några favoritrosor. Guidningen tar ca 30 minuter.
  • medlemmar från Rosensällskapet bemannar rosträdgården på lördagen den 17 juli för att svara på frågor om rosor.

Hela programmet för rosveckan hittar du på Wij Trädgårdars webbsida (länken inaktuell och borttagen).

 

Fakta

Tid: 2021-07-12 11:00 - 2021-07-18 17:00
Ort: Ockelbo
Lokal: Wij Trädgårdar
Arrangör: Wij Trädgårdar
Mer information:


Kontaktinformation