27
sep

 –

1
okt
Skara

Smedjeveckan - SLU campus i Skara

besök på slu | evenemang | interna händelser | möten, sammanträden | seminarier, workshops |

Välkommen till en populärvetenskaplig vecka på SLU campus i Skara. Träffa forskare som berättar om utfodring av husdjur och mat till människor och om hundars och hästars välfärd. Samverka med SLU, Skara kommun och näringslivet. Och mycket mer! Måndag till fredag 27 september till 1 oktober.

– Smedjeveckan är en kombination mellan digitala och fysiska möten, berättar Marie Andreasson, platschef vid SLU i Skara. Vi visar exempel från SLU:s verksamhet och forskning.

Vissa möten, eller föreläsningar, kan vem som vill följa digitalt via Zoom, till exempel Hästdagen som tar upp ämnet hållbara hästar. Det förutsätter bra hästhållning och forskarna presenterar den senaste forskningen kring stallmiljö, beteendeproblem och magsår hos häst.

Andra träffar sker på plats, i Smedjan på SLU campus och på Naturbruksgymnasiet Uddetorp, de handlar om hur bakteriefloran ger osten unik identitet, vad vi kan göra för att öka andelen svenskt lamm i butik. Hur öka proteinutbyte och lönsamhet i vallen och grön biomassa som högvärdigt protein-, energifoder och till lantbrukets djur.

Näringsliv och innovation

Skaras näringsliv bjuds in till en näringslivsfrukost på SLU campus. Och sist, men inte minst, vinnaren av SLU Skara och Sparbanken Skaraborgs Innovationspris koras och priset delas ut av Göran Persson, styrelseordförande Swedbank. Vår tidigare statsminister håller också ett föredrag: Postpandemi – framtidstankar för grön näring.

Redan nu berättar innovationsprisets sex tävlande om sina bidrag i kortfilmerna: Om ogräsbekämpning, Green Valleys – vad är det, skördekartor, mäta pulsen på hästar, tillsyn av betande djur, och besiktning av kött vid slakt och vilthantering.

Filmerna finns på: https://www.slu.se/om-slu/orter/skara/smedjeveckan-2021/innovationsdagen/

Programmet för hela veckan hittar du här, det uppdateras kontinuerligt.

 

Fakta

Tid: 2021-09-27 - 2021-10-01
Ort: Skara
Arrangör: SLU Skara