26 okt

Uppsala, Umeå, Alnarp + online

Föreläsning om lika villkor inom Open Access-publicering i ett globalt perspektiv

seminarier, workshops |

Välkommen till en digital föreläsning om hur öppen vetenskap kan främja lika villkor till vetenskaplig publicering. Föreläsningen, som har ett globalt perspektiv med fokus på Latinamerika, Afrika och Asien är en del av Open Access Week 2022.

Open Access-logga

I en öppen föreläsning med titeln “The varying openness of Open Access publishing in the light of globally inclusive research equity” diskuterar Jo Havemann, konsult och utbildare inom öppen vetenskapskommunikation med bakgrund inom evolutions- och utvecklingsbiologi, vägen mot lika villkor inom publicering. I föreläsningen kommer Jo att ta upp både möjligheter och utmaningar med öppen publicering med fokus på Latinamerika, Afrika och Asien. Hon kommer också att berätta om UNESCO:s rekommendationer för öppen vetenskap och hur forskning kan bidra till att uppnå de globala hållbarhetsmålen.

Föreläsningen kommer att sändas live på alla SLU:s huvudorter och du är varmt välkommen att se den tillsammans med andra på plats. Du kan även ta del av föreläsningen från annan plats via Zoom.

Efter föreläsningen finns möjlighet att ställa frågor till föreläsaren och diskutera det som sagts med övriga deltagare.

Föreläsningen är en del av SLU-bibliotekets program under Open Access-veckan som 2022 infaller 24–30 oktober. Årets tema är klimaträttvisa.

Vad händer mer på SLU under Open Access-veckan?

  • Utställning om Open Access och SLU:s arbete för öppen vetenskap. Hela veckan i biblioteken i Alnarp, Umeå och Uppsala.
  • Lyssna på och diskutera SLU:s nya podd om öppen vetenskap. Måndagen 24 oktober 12.10 i Umeå och Uppsala. Ta med din lunch till biblioteket och lyssna på ett avsnitt av SLU:s Öppen vetenskap-podd!
  • Värt att veta: “Centering care work in climate action: addressing the care and climate crisis”. Måndag 31 oktober kl. 12.15. Uppsala: Studion, samt livesändning på SLU Play.
    Professor Seema Arora-Jonsson föreläser om hur klimatkrisen påverkar vård och omsorg i hela världen. Vi bjuder på soppa från 12.00.

Fakta

Tid: 2022-10-26 14:00
Ort: Uppsala, Umeå, Alnarp + online
Arrangör: SLU-biblioteket
Mer information:

Lokal: 

  • Uppsala: Biblioteket
  • Umeå: Bokskogen (Biblioteket)
  • Alnarp: Aralia (Biblioteket)

Språk: Engelska


Relaterade sidor: