15
okt
Skansen, Stockholm

Föreläsning: Rosarvet i Nationella genbanken

evenemang |
Lars-Åke Gustavsson står bland rosablommande rosor i en trädgård. I bakgrunden ses äppleträd. I händerna håller Lars-Åke rosor i olika nyanser  av rosa.

Den välkände rosexperten och tidigare projektledaren för Poms Rosupprop Lars-Åke Gustavsson berättar om arbetet med den stora inventeringen av äldre rosor som ägde rum åren 2002-2010.

Rosexperten Lars-Åke Gustavsson och rosuppropets biträdande projektledare Henrik Morin utkom i våras med boken Rosarvet i Nationella genbanken – ett verk som hyllats unisont och av den internationella rosfederationen WFRS har beskrivits som den mest betydande boken om rosor som utkommit de senast 20 åren.

Skansens samarbetspartner StockholmsRosen bjuder in till en föreläsning med Lars-Åke Gustavsson. Den 15 oktober gästar han Skansen och berättar om arbetet med att samla in och examinera de rosor som utgör vårt gemensamma gröna kulturarv. Lars-Åke kommer även att presentera några av de 331 rosor som bevarats i Nationella genbanken i Alnarp, med särskild tonvikt på rosor från Mälardalen.

Fakta

Tid: 2022-10-15 15:00 - 17:00
Ort: Stockholm
Lokal: Skansen
Arrangör: Skansen
Pris: 150 kronor/person. 100 kronor för Medlemmar i StockholmsRosen, ange kampanjkod Stockholmsrosen vid bokning. Skansens årskortsinnehavare och medlemmar i Nordiska museet och Skansens vänner får 10% rabatt på föreläsningen, ange "årskort" vid bokning. Först till kvarn, begränsat antal platser.
Mer information:


Kontaktinformation