5
jun

 –

6
jun
Sverige

Försommarkollen 2022

evenemang |
Liten blåklocka

I Försommarkollen vill vi veta hur långt försommaren kommit på Världsmiljödagen och Nationaldagen (5-6 juni). Vi vill veta hur det ser ut i hela landet, därför behöver vi din hjälp!

Gå ut under dessa dagar och kolla hur långt några försommartecken kommit där du är. Vi vill veta hur blomningen går för liten blåklocka, liljekonvalj, prästkrage, hägg, rönn och syrén.

Fyll i din rapport på www.försommarkollen.se och skicka in senast den 6 juni! Vi vill veta både om det som händer och om det som inte har hänt eller redan har hänt.

Syftet är att kunna se hur klimatförändringen påverkar vår natur, genom att jämföra hur tidigt några av våra vanligaste blommande växter börjar blomma i olika delar av landet idag, jämfört med när de började blomma för mer än 100 år bakåt i tiden.

 

Fakta

Tid: 2022-06-05 - 2022-06-06
Ort: Sverige
Arrangör: Svenska fenologinätverket och Svenska Botaniska Föreningen
Mer information:

Vill du veta mer?

Läs pressmeddelande om Försommarkollen.

Ladda ned vår folder om Försommarkollen (pdf).

Försommarkollen genomförs av Svenska Botaniska Föreningen och Svenska fenologinätverket. Sveriges lantbruksuniversitet är huvudman för Svenska fenologinätverket. Hör gärna av dig om du har frågor eller vill delta i vår verksamhet!

Svenska Botaniska Föreningen: info@svenskbotanik.se

Svenska fenologinätverket: info@naturenskalender.se


Länk till dokument

Kontaktinformation

Ola Langvall, Försöksledare
SLU, Enheten för skoglig fältforskning
ola.langvall@slu.se, 070-600 52 26, SLU-ankn. 4716