24
okt
SLU Ultuna

Jordbruksekonomisk konferens 2023

konferenser |

Den 24 oktober arrangeras för första gången på många år en jordbruksekonomisk konferens på SLU Ultuna. Arrangör är Kunskapsnav inom företagsledning och entreprenörskap. Syftet är att öppna en arena för möte mellan forskning och praktik med jordbruksekonomiska frågor i fokus.

Det är dags för ett möte mellan Sveriges främsta forskare, företagare och rådgivare. Målet är att ge alla som arbetar med jordbrukets ekonomi vassa verktyg, ny inspiration och fräscha kunskaper för att öka primärproduktionens konkurrenskraft.

Konferensen ger möjligheter för forskare att presentera sitt arbete för de som ska föra kunskapen vidare i kunskapssystemet. Men också möjligheter att lyfta aktuella behov i näringen genom dialog mellan olika intressenter. Sist men inte minst blir det ett tillfälle att träffa kollegor och knyta nya kontakter.

Vi tror att det finns en hel del forskare, rådgivare och andra intresserade som vill delta i både konferens och Mjölkveckan. Därför räknar vi med att det ska finnas intresse för social aktivitet och nätverkande på kvällen den 24 oktober i anslutning till konferensen. 

Smakprov ur programmet:

  • Företagsledning i svenskt jordbruket – då, nu och i framtiden
  • Hur lönsam är egentligen djurvälfärd och djurhälsa?
  • Utblick Danmark – forskning och rådgivning för uthållig vinst och lönsamhet
  • Hur står sig de svenska gårdarnas konkurrenskraft?
  • Storleken är inte allt – lär mer om lönsamma små mjölkgårdar
  • Parallella sessioner: aktuellt om företagsledning
  • Pubkväll på Ultuna studentkår

När: 24 oktober, men stanna gärna till 25 oktober och gå på Mjölkveckan 2023 i samma lokaler.

Plats: SLU Ultuna, Undervisningshusets aula.

Arrangör: Kunskapsnav inom företagsledning och entreprenörskap. Kunskapsnavet är ett projekt inom SLU Kompetenscentrum företagsledning och finansieras av Jordbruksverket via Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

 

EUs blå flagga med gula stjärnor i ring

Fakta

Tid: 2023-10-24
Ort: SLU Ultuna
Arrangör: Kunskapsnav för företagsledning och entreprenörskap

Kontaktinformation

Per Hansson, verksamhetsledare
SLU Kompetenscentrum företagsledning
Institutionen för människa och samhälle, SLU
per.m.hansson@slu.se, 040-41 50 80