21 okt

Uppsala

Öppet hus om bin och pollinering

För att stärka forskning och utbildning kring honungsbin i Sverige håller ett nytt centrum på att etableras på SLU. Centret ska bli en plattform för forskare inom biodling, vilda bin och pollinering och dagen är en kick-off för samarbetet mellan olika aktörer.

Under dagen finns regionala bihälsorådgivarna, Sveriges Biodlares Riksförbund och Jordbruksverket på plats för att svara på frågor.

Referenslaboratoriet för bihälsa och SLU:s verksamhet kring forskning om honungsbin bjuder på rundvisning. Forskare vid institutionen för ekologi, SLU RådNu och institutionen för växtskyddsbiologi samt Uppsala Universitet föreläser och berättar om sin forskning.

Anmäl dig senast 18 oktober

Fakta

Tid: 2023-10-21 10:00 - 16:00
Ort: Uppsala
Mer information:

barbara.locke@slu.se och lotta.fabricius@slu.seKontaktinformation