11 nov

Kulturmagasinet, Fredriksdal, Helsingborg

Arkivens dag: klonarkivet på Fredriksdal

evenemang |
Närbild av de röda taggarna på stjälkarna hos taggtrådsrosen 'Kärnan'.

Arkivens dag är ett årligt återkommande arrangemang där Sveriges arkivinstitutioner bjuder in sina besökare till sina verksamheter. Tillsammans med Skånes näringslivsarkiv, Folkrörelsearkivet i Helsingborg och stadsarkivet anordnar Helsingborgs museum Arkivens dag på Kulturmagasinet lördag 11 november. Årets tema är färg och form och Fredriksdals museer och trädgårdar deltar med information om genbank och klonarkiv.

På Fredriksdals museer och trädgårdar finns ett av Nationella genbankens sammanlagt 32 lokala klonarkiv. Här bevaras frukt, köksväxter och prydnadsväxter från olika delar av Skåne.

På Arkivens dag dukar klonarkivsvärdarna vid Fredriksdals museer och trädgårdar upp ett informationsbord om klonarkivet. Här visas bilder, texter om bevarandearbetet, exempel på äldre fruktsorter från klonarkivet, litteratur och publikationer om växter från Pom och Nationella genbanken.  

Under dagen händer också mycket annat. Du kan ta del av utställningar, följa med på guidade turer i de underjordiska magasinen, lyssna på föredrag och titta på film. Hela programmet finns att läsa på Helsingborgs kommuns webbplats

Fakta

Tid: 2023-11-11 11:00 - 15:00
Ort: Helsingborg
Lokal: Kulturmagasinet, Fredriksdal
Arrangör: Skånes näringslivsarkiv, Folkrörelsearkivet i Helsingborg och stadsarkivet i Helsingborg.
Pris: Fri entré.

Kontaktinformation