8 dec

Online

Webbinarium: Hur kan snabbväxande lövträd bidra till biologisk mångfald?

Det finns ett mål från den svenska regeringen och certifieringsorganen att öka andelen och mångfalden av lövträd och inhemska trädarter. Snabbväxande lövträd kan i teorin hjälpa oss att uppnå vissa miljömål. Men deras potentiella negativa eller positiva inverkan är inte känd ännu.

Jaime Luna, doktorand vid Institutionen för sydsvensk skogsvetenskap, SLU, och inom Trees For Me, presenterar senaste nytt från sitt doktorandprojekt. I projektet undersöker man den biologiska mångfaldens konsekvenser av inhemska (björk), hybrida (hybridasp) och exotiska (poppel) trädarter.

Webbinariet hålls på engelska, online via Zoom, och är öppet för alla intresserade.

Registrering och mer om webbinariet - treesforme.se

Mer om Jaime Luna och hans doktorandprojekt - treesforme.se

Fakta

Tid: 2023-12-08 14:00 - 15:00
Ort: Online