Profilkollage i havsgrönt. Bakgrund och symbol, ingen text. Bild.
14 apr

Campus Alnarp, Sundsvägen 6, Alnarp, Alnarp

Lantbruksdjuren och tekniken: Var står vi? Vart går vi?

seminarier, workshops |

Tekniken inom lantbruket utvecklas i snabb takt just nu. Nya sensorer, AI, smarta robotar och annat gör att man blir stum av beundran inför vad människor åstadkommer inom teknikutveckling.

Agtech 2030 (Linköpings universitet), SLU Alnarp, SustAinimal (SLU Ultuna), Partnerskap Alnarp och RISE bjuder tillsammans in till ett seminerium med en presentation av en internationell omvärldsanalys.

Med hjälp av åtta teknikspanare på världens största djurteknikmässa, EuroTier i Hannover, har ett antal teknikobservationer sammanställts, på uppdrag av Per Frankelius, i Agtech 2030. Två av dessa teknikspanare är unga forskare i SustAinimal: Cecilia Hagberg och Markos Managos. Under seminariet kommer även samspelet mellan teknik och människa – och djurens välbefinnande i djurstallar och på betesmarker att diskuteras. Missa inte detta!

Mer information och anmälan

Fakta

Tid: 2023-04-14 13:00 - 16:00
Ort: Alnarp
Lokal: Campus Alnarp, Sundsvägen 6, Alnarp

Kontaktinformation