29 apr
11 aug

Habo bibliotek, Habo

Utställning: I skuggan av ett äppelträd

evenemang |
Fotot visar ett guldfärgat prydnadsäpple i metall, med dekor av blommor i blå och rosa emalj.

Välkommen att uppleva vandringsutställningen I skuggan av ett äppelträd på Habo bibliotek!

I tusentals år har äppelträd blommat och burit frukt i människors närhet. Vi har plockat och njutit, förädlat och anlagt äppelodlingar. Äpplet har varit symbol för hälsa, rikedom och kunskap. Denna utställning följer äppelträdet genom fyra årstider.

På utställningen finns plats för alla som på ett lekfullt sätt vill veta mer om äpplen som vi äter. Som vill lyssna på några sagor och myter som följt äpplet genom historien.

Konsthantverk med äppelmotiv, fotografier och föremål ur museets samlingar väcker kanske minnen med äppelsmak och skördetid. Upptäck nygamla äppelsorter som passar särskilt bra i Jönköpings län och betydelsen av inhemsk äppelodling. Informationen om äpplesorterna i utställningen är hämtad ur boken Äldre äpplesorter för dagens trädgårdar, utgiven av Pom och Nationella genbanken. 

 


Kontaktinformation