2 feb

Online

Webbinarium: Introduktion till fjärranalys av mark

seminarier, workshops |
satellitbild över åkermark

Vill du lära dig mer om fjärranalys av mark? Under det här webbianriet får du en introduktion till teknikerna och hur de kan användas. Välkommen!

När? 2/2 kl 09:00-10:30
Var? Microsoft Teams (länk skickas till din mejl i samband med anmälan)
Hur anmäler jag mig? Fyll i formuläret längre ned på sidan.
För vem? Markforskare som är intresserade av fjärranalys av mark, och som har ingen eller liten erfarenhet av teknikerna och vill lära sig mer.

Vad är digital markkartering, pch vad bidrar fjärranalys med till markkartering? Vilka markegenskaper kan mätas? Vilka är styrkorna och svagheterna med fjärranalys?

Detta webbinarium kommer att ge en grundläggande översikt över de vanligaste typerna av data och tillvägagångssätt, med fokus på satellitfjärranalys i det optiska området, beskriva metoderna och ge exempel på tillämpningar.

Webbinaret arrangeras av EJP SOIL och sker på engelska.

Det kommer att finnas mer djupgående webbseminarier/workshops för forskare som är väl bekanta med proximal sensing senare under 2024.

EJP SOIL logotyp

Anmälan

De uppgifter du registrerar här kommer att behandlas av SLU för att administrera din anmälan eller ditt besök. Läs mer om behandling av personuppgifter på www.slu.se/personuppgifter.

Fakta

Tid: 2024-02-02 09:00 - 10:30
Ort: Online
Arrangör: EJP SOIL
Mer information:


EJP SOIL

Mellan 2020 och 2025 deltar SLU i det europeiska forskningsprogrammet EJP SOIL som bedriver forskning, utbildning, kapacitetsuppbyggnad och kommunikation för ett hållbart och klimatsmart brukande av jordbruksmarken i Europa. SLU deltar i sammanlagt 17 forskningsprojekt i programmet. Institutionen för mark och miljö koordinerar arbetet nationellt.Kontaktinformation

Amanda Öberg
Kommunikatör EJP SOIL, institutionen för mark och miljö
ejpsoil-sweden@slu.se