3 mar

Mötesplats Växjö, Vattentorget 1, Växjö

Föredrag om de äldre småländska rossorterna

evenemang |
Närbild av blomningen hos spinosissima-rosen 'Hällestorp'. Blomman är enkel med rosa och vita kronblad. Kronbladen är rosa längst in mot mitten och vita längst ut på kronbladen. Färgfoto.

Lars-Åke är välkänd rosexpert och rosboksförfattare, bland annat till ”Rosor för Nordiska trädgårdar” och "Rosarvet i Nationella genbanken". Han har varit intendent vid Fredriksdals trädgårdar i Helsingborg, projektledare för Poms Rosupprop och medgrundare till Svenska Rosensällskapet. Söndag den 3 mars kommer Lars-Åke Gustavsson till Växjö för att föreläsa om småländska rosor med historia.

Lars-Åke Gustavsson var projektledare för Poms Rosupprop 2002-2010. Han har sammanställt arbetet med uppropet och historien bakom de inventerade rosorna i boken ”Rosarvet i Nationella genbanken” som är en stor kunskapsbank för alla rosintresserade – berättelserna om olika rosor och hur deras släktskap ser ut.

Välkommen till en föreläsning om äldre småländska sorter!


Kontaktinformation