29 jun
30 jun

Fredriksdals museer och trädgårdar, Helsingborg

Rosdagar på Fredriksdals museer och trädgårdar

evenemang |
Närbild av bourbonrosen 'Great Western'. Rosens blommor är purpurröda. Färgfoto.

Mitt under den svenska sommaren äger ett av Fredriksdals vackraste arrangemang rum. Rosvandringar, rådgivning, rosarrangemang och försäljning. Möt rosexperter och inspiratörer mitt i allt det vackra. Upplev de fantastiska dofterna, ta del av rosors historia och lär dig mer om sortbestämning.

En väldoftande upplevelse för alla och ett utmärkt tillfälle att lära känna rosens fantastiska värld. I slutet av juni samlas rosexperter, amatörer och allt däremellan för att hänge sig åt en av de mest uppskattade växterna. Under de båda dagarna kan du njuta och upptäcka, lära och låta dig själv inspireras av hundratals olika sorters rosor. På Fredriksdal finns också ett lokalt klonarkiv för genbanksrosor och här bevaras 40 rosor som odlats i Skåne sedan före 1950. 

Ett detaljerat program för dagarna kommer inom kort

Fakta

Tid: 2024-06-29 10:00 - 2024-06-30 17:00
Ort: Helsingborg
Lokal: Fredriksdals museer och trädgårdar
Arrangör: Fredriksdals museer och trädgårdar

Kontaktinformation