28 aug

Malmö

Rådgivardag och studiebesök: Nya växter för utmanande växtmiljöer

evenemang | möten, sammanträden | seminarier, workshops |

Välkomna till SLU Tankesmedjan Moviums Rådgivardag 2024 och en dag full av kunskap, inspiration och konkreta verktyg. Växter i städer behövs för att hantera klimatutmaningarna, skapa hälsosamma och trivsamma miljöer såväl som bidra till biologisk mångfald och andra ekosystemtjänster. Samtidigt gör ett klimat med mer extremväder och täta och hårdgjorda städer med dåligt utrymme under mark att det blir allt svårare att hitta växter som kan överleva och utvecklas under dessa förutsättningar. SLU Tankesmedjan Movium bjuder in till en dag fylld av insikter, inspiration och konkreta verktyg till rådgivardagen 2024 .

Moviums Rådgivardag 2024 har titeln "Nya växter för utmanande växtmiljöer". Henrik Sjöman är Moviumrådgivare inom ämnet växtmaterial och vegetationsbyggnad. Han är forskare på SLU, vetenskaplig intendent vid Göteborgs Botaniska Trädgård samt jobbar som forskare på Royal Botanical Garden Kew i London. Magnus Svensson arbetar som träd- och vegetationsexpert i Malmö stad och har varit med i flera spännande projekt de senaste åren där han kontinuerligt utvecklar Malmös växtmaterial och hur det används. Deras gärningar kan sammanfattas med ”rätt växt på rätt plats för rätt funktion”, och det är detta som är temat för rådgivardagens studiebesök.

Under dagen guidar Magnus och Henrik oss genom ett antal spännande projekt med nytänk och experimentlusta. De berättar om växterna, varför de står där de gör och deras karaktärsdrag och krav på förutsättningar. När ni anmäler er till rådgivardagen får ni en länk till en film där Henrik berättar om sitt arbete med att identifiera växtmaterial som kommer att trivas och erbjuda ekosystemtjänster i det klimat vi beräknar för våra nordiska städer om 30–50–100 år. Se filmen och ladda upp med frågor inför rådgivardagen. Ta även med dig frågor och funderingar från egna projekt för diskussioner längs vägen!

Fakta

Tid: 2024-08-28 09:00 - 16:00
Ort: Malmö
Sista anmälningsdag: 16 augusti 2024
Mer information:


PRIS:
2 900 kr exkl. moms för kontaktpersoner och användare inom Movium Partnerskap och prenumeranter i Movium Rådgivning.
Övriga deltagare betalar 3 500 kr exkl. moms.

Anmälan är bindande. Vid avanmälan efter den 16 augusti debiteras halva avgiften.

PROGRAM & ANMÄLAN

Info om samlingplats meddelas senare