SLU-nyhet

SLU och BeCa-ILRI anordnade avancerad kurs i bioinformatik i Nairobi, Kenya

Publicerad: 19 oktober 2017

Som ett led i ABCF-programmet anordnade BecA-ILRI Hub och “SLU-Global Bioinformatics Centre” (nu en del av “SLU Bioinformatics Infrastructure”, SLUBI) för elfte året i rad en 10-dagars praktisk workshop om avancerad bioinformatik i Nairobi, Kenya, 4 -13 oktober 2017

Workshopen gav ett lärandeforum för forskare att kunna utföra avancerad bioinformatikanalys av genomiska dataset. Utformad för att "träna tränare", syftade verkstaden till att utöka det africanka nätverket av “National Agricultural Research Organisation” (NARS). Syftet var att stärka NARS-kapaciteten vid användning av avancerade bioinformatikanalysverktyg och databaser.

De deltagande eleverna kom från tio olika afrikanska länder och lärarna var från Kenya, USA och Sverige.

Mer information om kursen här.

Fakta:

Om SLU-SGBC (in English)

The SLU-Global Bioinformatics Centre (SGBC) is part of the Core Facility at SLU and is an academic research and educational initiative aimed to build a long-term successful bioinformatics infrastructure facility that serves the Swedish University for Agricultural Sciences (SLU) and life science research communities worldwide

Om BecA-ILRI Hub (in English)

The BecA-ILRI Hub is a shared agricultural research and biosciences platform co-created by ILRI and the African Union’s New Partnership for Africa’s Development (NEPAD). It increases access to world-class laboratories for African and international scientists conducting research on African agricultural challenges. The BecA-ILRI Hub’s mission is to mobilize advances in bioscience for Africa’s development, by providing a centre for excellence in agricultural biosciences. This enables research, capacity building and product incubation, conducted in Africa and for Africa, and empowers African institutions to harness innovations for regional impact.

Through strategic partnerships with National Agricultural Research Systems (NARS) and through its Africa Biosciences Challenge Fund (ABCF) program, the BecA-ILRI Hub is accelerating progress towards impact in priority research conducted at a national level.


Kontaktinformation

Erik Bongcam Rudloff, professor
Institutionen för husdjursgenetik, SLU
erik.bongcam@slu.se 018-67 21 21