SLU-nyhet

SLU-professor får hästforskningspris

Publicerad: 04 oktober 2017

Den samlade forskningen kring banunderlag, under ledning av professor Lars Roepstorff, SLU har utnämnts till årets projekt av Stiftelsen Hästforskning.

Det handlar sammanlagt om tre forskningsprojekt som bland annat lett fram till nya metoder för att objektivt utvärdera underlaget inom hoppsporten och travet. Priset delades nyligen ut på Solvalla av stiftelsens forskningschef Peter Kallings. Priset består av resestipendium på 25 000 kronor och ett diplom.

– Projekten har lett till konkreta metoder som minskar risken för ortopediska skador för hästarna säger Christian Nyrén, Stiftelsen Hästforsknings verksamhetsledare. En mekanisk hov som mäter banegenskaper har tagits fram och används flitigt i hästsporten.

 


Kontaktinformation

Lars Roepstorff, Professor
Institutionen för anatomi, fysiologi och biokemi, SLU
Lars.Roepstorff@slu.se  0705-423143