SLU-nyhet

Biomekanikforskare visar upp sig

Publicerad: 09 mars 2017

På det stora hästeventet Gothenburg Horse Show i februari visade våra forskare i biomekanik upp sin forskning och presenterade sin satsning SciMoveS för intressenter inom hästvärlden och press.

Utvecklingen inom forskningsområdet hästars rörelser går snabbt. Forskare vid SLU står redo att ytterligare förstärka Sveriges position inom området med satsningen Swedish Centre for Inter-disciplinary Movement Sciences (SCIMoveS) med placering vid SLU i Uppsala. Hela satsningen beräknas kosta 75 miljoner kronor för att bygga upp verksamheten samt rekrytera de kompetenser som behövs. 

I Göteborg träffade SLU representanter från stora delar av hästvärlden i Sverige i syfte att sprida information och skapa ett intresse för projektet.

− Träffen var mycket lyckad, och det finns verkligen ett stort intresse för detta. Vår tro och förhoppning är att intresset är så pass stort att vi hittar finansiärer till hela projektet inom en rimlig framtid, säger Christine Jakobsson, ansvarig för fundraising på SLU. 

Relaterade sidor:


Kontaktinformation