SLU-nyhet

Snart stundar äppletider

Publicerad: 15 juli 2017
Färgfoto som avbildar framsidan av boken "Äppel, päppel, must". Boken är uppsatt i grenklykan i ett träd och omges av blad från ett äppelträd.

Söker du inspiration till sensommarens och höstens äppelutflykter? I Ylva Tryselius nyutkomna bok ”Äppel päppel must! Besök på svenska musterier och klonarkiv” finns tips på spännande utflyktsmål.

Boken är lättsamt skriven och rikt illustrerad. På Nationella genbanken tycker vi att det är roligt att klonarkiven för frukt uppmärksammas. Att besöka ett klonarkiv är ett utmärkt sätt att lära mer om våra äpplesorter och vårt pomologiska arv, och som Ylva Tryselius berättar finns ofta möjlighet att kombinera besöket med andra begivenheter t ex en god kopp kaffe och kaka i vacker trädgårdsmiljö.

"Äppel päppel must! Besök på svenska musterier och klonarkiv" av Ylva Tryselius är utgiven på Isabergs förlag. Boken säljs i bokhandeln.

Färgfoto föreställande ett uppslag ur boken "Äppel, päppel, must".
Färgfoto som föreställer framsidan av boken "Äppel, päppel, must". På framsidan syns tre rader flaskor som står på hyllor i ett fönster.

Kontaktinformation

Inger Hjalmarsson, genbankskurator

Institutionen för landskapsarkitektur, planering och förvaltning, SLU
inger.hjalmarsson@slu.se, 040-41 55 74, 070-414 50 64

Sidansvarig: linnea.oskarsson@slu.se