SLU-nyhet

SLU:s vicerektor för internationella relationer deltog i panel på UD

Publicerad: 29 augusti 2017

SLUs vice rektor för internationella relationer, Ylva Hillbur, deltog i en panel på ämnet “How can climate-smart agriculture and rural development foster resilience?” på presscentrum vid Utrikesdepartementet den 23 augusti.

Anledningen var ett besök av den nya presidenten för IFAD (FN: s internationella fond för jordbruksutveckling) Hon. Gilbert Houngbo. Seminariet öppnades av Ulrika Modéer, Sveriges statssekreterare till ministern för internationellt utvecklingssamarbete. Efter ett tal av President Houngbo och inledande kommentarer från panelen blev det dialog mellan experterna och publiken. Diskussionen täckte in många aspekter av utmaningar och möjligheter till jordbruksutveckling. SIANI gav praktiskt stöd till departementet för genomförandet av seminariet och en länk till en film från seminariet kommer snart att publiceras här.

Relaterade sidor:


Kontaktinformation

Anders Malmer,  föreståndare för SLU Global. Telefon: 018-671693, 090-7868416, 070 645 9299 E-post: anders.malmer@slu.se