SLU-nyhet

”Sverige måste hantera konsumtionens effekt”

Publicerad: 23 november 2018

”Det är inte rimligt att ignorera den stora mängd utsläpp av växthusgaser som svenskars konsumtion ger upphov till utanför landets gränser. Nu mer än någonsin krävs kraftfull politik för att sätta gränser för konsumtionens klimatpåverkan.”

Det skriver ett flertal debattörer, däribland professor Rob Hart, SLU på SvD Debatt.

”Ansvaret för de nödvändiga förändringarna kan inte bara ligga på enskilda konsumenter, och de kan inte heller bara ske med tekniska lösningar. Förändringarna kräver politiska beslut och agerande från hela samhället, det vill säga från medborgare och civilsamhälle, politiker, och offentlig och privat sektor i samklang”, heter det bland annat i artikeln.

https://www.svd.se/sverige-maste-sluta-blunda-for-konsumtionens-effekt