SLU-nyhet

SLU är ett attraktivt mål för kazakstanska studenter

Publicerad: 19 november 2018

SLU arbetar på att uppfylla visionen om ett fördubblat antal studenter före 2027. En av strategierna är att öka internationell rörlighet och förbättra internationaliseringen.

För att locka kazakstanska studenter besökte SLU: s externa samarbetsspecialist i livsmedelskvalitet Galia Zamaratskaia två universitet i Kazakstan - Baitursynovs Kostanay State University (KSU) och Seifullins Kazakh Agro Technical University (KATU). Syftet med besöket var att informera studenterna om SLU: s utbildningsprogram på avancerad nivå och inspirera studenterna att välja SLU vid högre utbildning.

Från 5 till 9 november 2018 träffade Galia eleverna från KSU och KATU. Hon betonade att utbildning på SLU ger kunskaper om växt- och djurvetenskaper och hur man maximerar nyttjandet av naturresurser på ett hållbart sätt. Under mötena uttryckte många studenter intresse för att påbörja sina mastersstudier på SLU, särskilt inom djur- och växtbiologi-relaterade program. Mastersprogrammet "Sustainable Food Systems" lockade också många elever.

– Studier på SLU är definitivt en bra investering för studenternas framtida karriär och till och med för Kazakstans framtid, säger Niyazbek Kalimov, dekan vid fakulteten för jordbruk och biologi vid KSU.

– En ytterligare fördel med internationalisering för SLU är att kontakten med internationella studenter gör det möjligt för oss att se världen från ett annat perspektiv, säger Galia Zamaratskaia.

Vi hoppas att besöket leder till att vi får välkomna många Kazakstanska studenter till SLU under de kommande åren.


Kontaktinformation

Galia, Zamaratskaia, universitetslektor och samverkanslektor
Institutionen för molekylära vetenskaper, SLU
galia.zamaratskaia@slu.se018-67 20 05