SLU-nyhet

Nytt SLU-projekt undersöker företagande i stadsnära lantbruk i Tanzania

Publicerad: 28 februari 2018

Mellan 2010 och 2030  kommer, enligt FAO, Afrikas befolkning som lever i städer att fördubblas. Med en urbanisering som sker så snabbt, blir det viktigt att förstå hur det urbana och peri-urbana jordbruket (UPA) kan bidra till en hållbar stadsutveckling. Ett nytt SLU-projekt, finansierat av FORMAS, kommer specifikt att undersöka företagande i UPA i Dar-es-Salaam, Tanzania, ur ett genus- och generationsperspektiv. Projektet kommer att genomföras av  forskarna Katarina Pettersson och Johanna Bergman Lodin, vid Institutionen för stads- och land, tillsammans med en doktorand.

SLU Global fick en pratstund med Katarina och Johanna om det nya forskningsprojektet. Läs hela intervjun på engelska här.


Kontaktinformation