SLU-nyhet

Jämställdhetsmärkning av Future Forests seminarium i Almedalen

Publicerad: 19 juni 2018

Nätverket Kraftkvinnorna har i år granskat jämställdheten i Almedalens energiseminarier. Granskningen visar att 46 procent av alla energirelaterade seminarier är jämställda, med en könsbalans om minst 40/60. Future Forests seminarium Vad räcker skogen till? klarade kraven för att märkas Jämställt seminarium.

Kraftkvinnorna berättar att syftet med granskningen är att få branschen att prioritera frågan och att skynda på jämställdheten i branschen genom att utmana föreställningen om att det är svårt att hitta kvinnliga branschföreträdare.

Future Forests ledning är glada att vårt seminarium har fått kraftkvinnornas märkning ”Jämställt seminarium” och ser det som en uppmuntran av det arbete som vi länge bedrivit för att försöka ordna jämställda seminarier och paneler.

Läs om seminariet: http://program.almedalsveckan.info/event/user-view/52558


Kontaktinformation