SLU-nyhet

Ny platschef för SLU i Skara

Publicerad: 15 maj 2019

Maria Stenberg har utsetts till ny platschef för Sveriges lantbruksuniversitet i Skara. Hon efterträder Margareta Stigson som går i pension och tillträder den 1 september 2019.

Maria Stenberg är 55 år och arbetade som forskare vid SLU i Uppsala och i Skara mellan 1991 och 2014. Hon disputerade 1998 med en avhandling om jordbearbetning och blev docent i växtnäring hösten 2015. Hennes forskningsområden har i huvudsak haft fokus på olika problemställningar inom området jordbruksproduktion och miljöfrågor relaterade till produktion.

– Jag ser SLU i Skara som en viktig aktör i utvecklingen av de gröna näringarna nationellt och för SLUs framtida utveckling i sektorn. Under 18 års tid har jag varit aktiv i samverkan mellan olika organisationer som anställd vid flera av organisationerna. Tjänsten som platschef vid SLU i Skara är en möjlighet för mig att bidra till att utveckla samarbetet mellan aktörer vidare, säger Maria Stenberg.

Sedan 2014 har Maria Stenberg varit rådgivare inom projektet Greppa Näringen på Jordbruksverket med placering vid kontoret i Skara. Hon var 2000–2012 också knuten till Hushållningssällskapet Skaraborg där hon arbetade med forsknings- och utvecklingsprojekt. Maria var även ansvarig för utveckling av försöksgården Logården.

Kontakt:

Maria Stenberg, tel 070-533 72 15 


Kontaktinformation