SLU-nyhet

Maria Knutson Wedel formellt utsedd till SLU:s rektor

Publicerad: 05 juni 2019

Regeringen har i dag, onsdag beslutat att utse Maria Knutson Wedel till SLU:s nya rektor.

– Jag vill önska Maria Knutson Wedel lycka till och ser fram emot ett givande samarbete framöver, säger Jennie Nilsson, landsbygdsminister med ansvar för SLU.

Maria Knutson Wedel tillträder tjänsten den 15 juni och rivstartar med styrelsens strategidagar första arbetsveckan.

– Jag är genuint glad över att få chansen att arbeta för SLU. Det är ett spännande universitet med stor bredd och arbetar med många av de nyckelfrågor som är viktiga för framtiden, säger tillträdande rektor Maria Knutson Wedel.

Hon brinner för hållbar utveckling, både ekologiskt, ekonomiskt och socialt och säger att hon kommer att ta sig an rollen som rektor med stor nyfikenhet och öppenhet.

– Jag kommer att utöva ”management by train” för att lära känna SLU:s många delar och träffa medarbetare för att lyssna och förstå, säger hon.

Maria Knutson Wedel kommer närmast från Chalmers där hon varit vicerektor för utbildning och livslångt lärande. Hon blev civilingenjör i teknisk fysik vid Chalmers 1988 och doktorerade sedan i fysik 1996. Hon har varit biträdande professor i konstruktionsmaterial sedan 2009.

Rektorsinstallationen kommer att ske på Ultuna den 6 september. Anmälan till ceremonin med efterföljande mottagning kommer att öppna på medarbetarwebben den 13 juni. Alla medarbetare och studenter vid SLU är välkomna.

Relaterade sidor:


Kontaktinformation