SLU-nyhet

Vi måste prata om skogen når 2500 följare

Publicerad: 18 september 2019

Under 2019 har Future Forests arbetat för att skapa utrymme för konstruktiva samtal om skogen och vad vi ska ha den till.

Med kommunikationsprojektet Vi måste prata om skogen vill vi väcka allmänhetens intresse för skogsfrågorna, genom att bjuda in till diskussion om de avvägningar och prioriteringar som samhället står inför. Kommunikatören Jessika Lagrelius konstaterar att det är en utmaning att inte skapa ännu en ekokammare, och berättar om hur hon jobbar för att uppmuntra ett välkomnande samtalsklimat.

-Vi försöker lyfta skogsfrågorna i format som gör det lätt att tycka till, säger Jessika Lagrelius.  Korta filmsnuttar eller bildserier med enkla bildtexter, och så en tydlig uppmaning till följarna att ge sin syn på saken. Genom att svara på kommentarer och frågor får vi mer engagemang tillbaka från följarna. Sen är det viktigt att sätta ner foten kring nedsättande ord och hätska kommentarer.

-I den heta och polariserade debatt som råder försöker vi skapa utrymme för konstruktiva samtal även mellan människor som inte tycker lika, säger hon. 

Relaterade sidor:
Sidansvarig: susanne.pettersson@slu.se