SLU-nyhet

Professor Ingvar Ekesbo prisas

Publicerad: 20 oktober 2020
Foto: Ingvar Ekesbo, SLU

Professor emeritus Ingvar Ekesbo, tidigare professor i husdjurshygien vid institutionen för husdjurens miljö och hälsa har tilldelats Marie-Claire Cronstedts pris för sina insatser inom forskning, undervisning och lagstiftning, rörande lantbruksdjurens välfärd.

Ingvar har genom året ägnat sig åt betydande forskningsinsatser inom området husdjurshygien. Genom sin forskning så har han, både i Sverige och även utomlands, i hög grad påverkat opinionen för djurskydd och förbättrad djurhållning, vilket även återspeglas i gällande lagstiftning.

För sina insatser tilldelas nu Ingvar ett nyinstiftat pris från Marie-Claire Cronstedts stiftelses. Motiveringen till utmärkelsen är "För hans banbrytande insatser inom forskning, undervisning och lagstiftning, såväl nationellt som internationellt, rörande lantbruksdjurens skydd och välfärd".

Priset utgörs av en penningsumma om 100 000 kronor samt en förtjänstmedalj och ett diplom. Priser överlämnas av H.M. Konung Carl XVI Gustaf i samband med WWF’s årliga höstmöte på Ulriksdals Slott den 23 oktober 2020.

Sidansvarig: gunilla.jacobsson@slu.se