SLU-nyhet

Anmälan är nu öppen till Hack for Sweden 365!

Publicerad: 09 november 2020

Vill du vara med och rädda skogen från granbarkborren? Anmälan är nu öppen till innovationstävlingen Hack for Sweden 365! Rymdstyrelsen och Nationellt skogsdatalabb (Skogsstyrelsen och SLU) är med och utmanar deltagare att förenkla för markägare att rädda sin skog från granbarkborren.

Insekten granbarkborre orsakar massdöd i våra granskogar. Skadorna är mycket mer omfattande än skogsbränderna den varma sommaren 2018. I årets Hack for Sweden 365 utmanas deltagare att hitta lösningar för att förenkla för markägare att följa hur skogen mår med hjälp av tillgängliga satellitbilder, kartor och skogsdata.    

Viktiga datum: 

  • Sista dag för anmälan 16 november
  • Deltävling 21-22 november
  • Final 5-6 december
Sidansvarig: bib-webbredaktionen@slu.se