SLU-nyhet

Fisk, tumlare och koraller bland årets exjobb

Publicerad: 17 december 2020
Person står och fäster pärlor i uppspänt fisknät

Gäddor i vassen, om torsk och abborre äter den invasiva svartmunnade smörbulten längs våra kuster, tropisk korallrestaurering, hur guppies på Trinidad skiljer sig åt, hur fisk kan fångas utan att tumlare fastnar i näten, hur utsatt lax överlever, och mycket annat. Tio studenter gjorde sitt examensarbete på grundnivå eller avancerad nivå vid institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) 2020.

-Det har varit ett stort intresse för att göra exjobb hos oss i år, trots pandemin. Två av våra studenter har även fått pris, en för näst bästa poster och en för bästa exjobb, vilket är extra kul och meriterande, säger Andreas Bryhn, studierektor för grundutbildningen.

Läs mer om årets exjobb och hur du kan göra exjobb hos oss >>

 


Kontaktinformation

Andreas Bryhn, forskare, studierektor
Institutionen för akvatiska resurser, SLU
andreas.bryhn@slu.se, 010-478 41 52

Sidansvarig: sofia.bureborn@slu.se