SLU-nyhet

Andreea Bolos vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2021

Publicerad: 29 november 2021

Vid en prisutdelning på KSLA, Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien i Stockholm tilldelades Andreea Bolos Måltidsakademiens pris Årets Svenska Måltidslitteratur 2021, Doktorsavhandlingar och andra vetenskapliga publikationer. Hon fick priset för sin doktorsavhandling "Comfortably numb : choose, eat, waste : four experimental essays on consumers’ acceptance of sub-optimal food".

Motiveringen löd:

"Livsmedelsspill är ett gigantiskt globalt nutritionsproblem. I undersökningen kartläggs konsumenters attityder till näringsmässigt fullvärdiga men utseendemässigt imperfekta grönsaker, vilket på sikt kan öka acceptansen och bidra till att minska spillet".

 

Läs mer om tävlingen och vinnarna på Måltidsakademins webbplats.

Relaterade sidor:


Kontaktinformation