SLU-nyhet

Ultuna får Green Flag Award – igen

Publicerad: 12 november 2021
Flaggan för Green Flag Award vajar på Ultuna, foto.

SLU får utmärkelsen Green Flag Award för femte året i rad och visar därmed att de prisbelönta grönområdena fortsätter utvecklas.

För femte året i rad hissades den gröna flaggan vid en ceremoni på Ultuna campus som en hyllning till alla som bidragit till utmärkelsen. Den är ett bevis över det lyckade samarbetet mellan SLU, markentreprenören och Akademiska Hus.

Ultuna får fortsatt högt betyg för sina grönområden och sin ambitiösa plan för att förädla och förfina ytterligare. Kunskapsparken får särskilt goda vitsord och är en plats för så väl forskning som rekreation. En stor del av Green Flag Award är också att få respons på det arbete som görs.

– I år fick vi nya kollegor som kom från Finland och agerade domare. De gav mycket värdefull feedback och hade mycket beröm att ge. Det är vi stolta över och jag ser fram emot att tillsammans med Akademiska Hus och Svensk markservice ta arbetet med campus utemiljö vidare, säger John Lööf Green, koordinator för utemiljö på SLU.

Medarbetare som gjort utmärkelsen Green Flag Award möjlig, foto.– Vi, medarbetare på SLU, Svensk markservice och Akademiska Hus, har gjort det möjligt att Campus Ultuna åter får den hedersamma utmärkelsen Green Flag Award.

Foto båda bilderna: Jenny Svennås Gillner.

Green Flag Award firar 25 år i år

Green Flag Award har delats ut i 25 år och administreras av Håll Storbritannien rent (Keep Britain Tidy), på uppdrag av det brittiska kommundepartementet. Syftet med Green Flag Award är att uppmärksamma och belöna välskötta parker och grönytor och på så vis sätta en standard för skötsel och underhåll av rekreationsytor i såväl Storbritannien som i resten av världen. 

Relaterade sidor:


Kontaktinformation

John Lööf Green, koordinator utemiljö
Fastighetsavdelningen, SLU
john.loof.green@slu.se, 018-67 14 86