SLU-nyhet

Representanter från SLU i EU-kommissionens expertplattform

Publicerad: 30 mars 2022

”EU Platform on Animal Welfare” är EU-kommissionens expertplattform med uppdrag att förbättra dialogen i djurskyddsfrågor mellan myndigheter, företag, forskare och det omgivande samhället.

Detta arbete omfattar bland annat diskussioner kring tillämpningen av EU:s djurskyddslagstiftning, frivilliga djurskyddsåtaganden från företagen, hur djurskydd och djurvälfärd ska kunna ge ett ökat marknadsvärde och ligger även i linje med den pågående och omfattande revideringen av EU:s djurskyddslagstiftning.

Linda Keeling är sedan starten 2017 medlem i plattformen som oberoende expert. Harry Blockhuis är ersättare och har även en roll med observatörsstatus som chef för European Reference Centre on Animal Welfare for Ruminants and Equines. Nu tar Rebecka Westin och Lotta Berg med personliga mandat plats i två undergrupper.

”Det är ett gott betyg till SLU att finnas med i detta sammanhang där även Gård & Djurhälsan och Jordbruksverket finns representerade från Sverige.” säger Lotta berg. 

Rebecka Westin kommer ingå i en grupp om djurvälfärd för grisar och Lotta Berg i en grupp som hanterar djurskydd vid slakt.


Kontaktinformation