Nya professorer installerade i Umeå

Publicerad: 12 maj 2022
Installationsceremoni

Den 6 maj hölls ceremonin vid SLU i Umeå.

De som installerades var Michael Gundale, Sylvia Larsson, Tommy Lundgren, Hannele Tuominen och Dag Fjeld. Professorernas installationsföreläsningar var förinspelade och sändes på förmiddagen den 6 maj. På aftonen samma dag hölls själva installationsceremonin med åhörare på plats i P-O Bäckströms sal.

Efter den högtidliga ceremonin följde middag med underhållning och dans på restaurang Universum.

Föreläsningar och presentationer av de nya professorerna finns på webbsidan slu.se/professorer.

Nya professorer: Michael Gundale, Sylvia Larsson, Tommy Lundgren, Hannele Tuominen, Dag Fjeld. Foto: Andreas Palmén
Den 6 maj installerades Michael Gundale, Sylvia Larsson, Tommy Lundgren, Hannele Tuominen och Dag Fjeld som nya professorer vid SLU. Foto: Andreas Palmén.
Dekan Göran Ericsson
Göran Ericsson, dekan vid fakulteten för skogsvetenskap presenterade fakultetens installandi. Foto: Andreas Palmén.
Rektor Maria Knutson Wedel talar till de installerade professorerna. Foto: Andreas Palmén
Rektor Maria Knutson Wedel håller tal till de installerade professorerna. Foto: Andreas Palmén.
Vokalensemble NORD
Vokalensemble NORD skapade en vacker inramning. Foto: Andreas Palmén.
Musikunderhållning. Foto: Andreas Palmén
En trio bestående av Malin Jonsson, Viktor Hansson och Johan Wållberg stod för underhållningen vid middagen på Universum. Foto: Andreas Palmén