SLU-nyhet

SLU deltar i New European Bauhaus

Publicerad: 09 november 2023

Livsmiljöer som är vackra, hållbara och inkluderande. Det är ambitionerna i EU-initiativet New European Bauhaus. I augusti 2023 blev SLU officiell partner i New European Bauhaus som har syftet att ytterligare stärka arbetet med EU-initiativet i Sverige.

‒ Det innebär att SLU spelar en viktig roll för att utveckla initiativet och samarbetet med andra organisationer i Sverige inom New European Bauhaus (NEB), säger Dimitris Athanassiadis, SLU Urban Futures regionala hubbkoordinator i Umeå.  
Ett viktigt fokusområde för New European Bauhaus Academy, ett initiativ inom NEB, kommer vara hållbart skogsbruk och byggande i trä.  
‒ Syftet är att bidra till att öka kunskapen inom byggbranschen kring biobaserade material från skogen, om cirkularitet och hållbart byggande, samtidigt som biologisk mångfald och ekosystemtjänster från skogen ska värnas, säger Dimitris Athanassiadis.  
 
Läs mer i den engelska versionen

Fakta:

Läs mer:  

New European Bauhaus 

beautiful | sustainable | together

New European Bauhaus Academy  

NEB Academy

Buildings and construction 

Stor satsning på Sveriges kompetens inom träbyggande och cirkulärt byggande | RISE 

Mer om SLU Urban Futures

SLU Urban Futures är en strategisk forskningsplattform med uppgift att inspirera och stödja SLU:s fakulteter i att initiera, utveckla och stärka tvärvetenskaplig forskning, utbildning och samverkan inom hållbar stadsutveckling. 

Läs mer om SLU Urban Futures